Søk "tilstoppede melkeganger"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:
Årsaker til tilstoppede melkeganger

Om du har fått tilstoppede melkeganger er det viktig at du kartlegger hvorfor du fikk det, slik at du unngår at det skjer igjen. I tillegg må du selvfølgelig sørge for god tømming av brystet, slik at symptomene forsvinner.
Les mer


Tilstoppede melkeganger (video)

Ved tilstoppede melkeganger kan det være lurt å ta i bruk utradisjonelle ammestillinger. Her vises flere eksempler.
Les mer


Tømme brystet

Uavhengig om det gjelder tilstoppede melkeganger eller brystbetennelse, er det å tømme brystet helt nødvendig. Skjønt, helt tomt blir det jo aldri, siden det produseres melk hele tiden. Her vil vi ta for oss forskjellige råd og tips for å få tømt brystet så godt som mulig.
Les mer


Tette melkeganger

Symptomer på tette melkeganger er at du kjenner noen ømme, litt harde områder i brystet etter at barnet har spist. Av og til blir huden over de områdene litt rødflammet også. Tette melkeganger kan gi høy feber og influensalignende symptomer hvis de ikke blir tømt.
Les mer


Melkespreng, mye melk og overproduksjon

Denne metoden er radikalt forskjellig fra det som har vært vanlig å anbefale før. Tidligere ble kvinner rådet til å amme ofte for å unngå spreng, samt pumpe eller melke ut litt etter ammingen, dersom brystene fortsatt kjentes oppfylte. Men det er oppskriften på å øke melkeproduksjonen. Nå har vi ny viten om hvordan en kan løse dette problemet.Vi har god erfaring med denne metoden.
Les mer


Brystbetennelse (mastitt)

Ved brystbetennelse kan brystet bli rødt, varmt, hovent og smertefullt. Du kan få feber og en influensaliknende følelse i kroppen. Både brystspreng, tilstoppede melkeganger og/eller bakterier kan forårsake brystbetennelse. Uansett årsak er hyppig tømming av brystet i ett døgn førstevalget som behandling av brystbetennelse.
Les mer


Slik kan du få mer melk ved melkekompresjon - når barnet er sugesvakt og ved for lite melk

Melkekompresjon er en teknikk du kan bruke når du skal øke melkeproduksjonen, hjelpe et sugesvakt barn, et barn som sovner ved brystet eller ved pumping.
Les mer


Syntocinon nesespray

I spesielle, eller i forbigående tilfeller av treg utdrivningsrefleks, kan en få utskrevet en nesespray, Syntocinon. Alle årsaker til hemmet utdrivningsrefleks må først utelukkes.
Les mer


Sugetak og å legge barnet til brystet

Det er av stor betydning at barnet har et godt tak på brystet. Det gjør at brystet blir godt melket og stimulerer melkeproduksjonen. Likedan forebygges såre brystknopper og tilstoppede melkeganger. Stort gap og riktig plassering av barnet til brystet er viktig, det er ofte bare små justeringer som skal til for å gjøre stor forskjell!
Les mer


Tette melkeganger - forebygging

Tette melkeganger kan hos noen forebygges med å ta et kosttilskudd som heter Lecitin. Lecitin er en fettforbindelse som fungerer som emulgator, det vil si den får fett og vann til å binde seg til hver andre. Teorien er da at lecitinet har den effekten at den emulgerer melken, det vil si hindre den i å skille seg og da dannes ikke disse fettslintrene i melken.
Les mer


Brystskjold

Brystskjold er myke silikonhetter, formet som en smokk, som settes over brystknoppen og det brune området rundt som kalles areola. De blir benyttet når barnet har vanskelig for å få bra tak, som for eksempel ved innadvendte brystknopper og hos for tidlig fødte barn. Ved såre brystknopper anbefales ikke brystskjold, da dette ikke løser problemet.
Les mer


Brystbetennelse - forebygging med SPC-flakes

SPC-flakes er opprinnelig et svensk produkt som nå er tilgjengelig i Norge og som kan virke forebyggende mot brystbetennelse (mastitt).
Les mer


Atskillelse fra barnet

Hva gjør du når du må være borte fra barnet? Enten fraværet er akutt eller planlagt, her får du rådene som gjør både atskillelsen og hjemkomsten enklere.
Les mer


Abscess

Brystabscess eller brystbyll som det også kan kalles er en betennelse i brystet som er kapslet inn og kan kjennes som en kul i brystet. Området rundt kan være rødt og vondt. En abcess kan komme dersom man går med en brystbetennelse som ikke er blitt behandlet, ikke er blitt behandlet med riktige medisiner, eller med for kort behandlingstid. Kvinnen har ofte nedsatt almenntilstand og feber. En a,bscess skal ikke masseres eller klemmes på.
Les mer


Utdrivningsrefleksen

Når barnet berører og dier av brystet ditt sendes det signaler til hypofysen i hjernen om å frigjøre hormonet oxytocin. Dette hormonet har som oppgave å sørge for at den glatte muskulaturen rundt melkesekkene trekker seg sammen slik at melken presses ut i melkegangene.
Les mer


Store bryst

Kvinner med store, tunge bryst kan noen ganger oppleve det som en utfordring, slik som ammende kvinner med mindre bryst kanskje ikke møter på. Det er viktig å finne en god ammestilling og sørge for optimalt sugetak. Her er noen tips for ammende kvinner med store bryst.
Les mer


TREFF I UNDERSIDER

Ammefilmer fra Ammehjelpen på norsk og engelsk

Filmene er i tillegg til norsk og engelsk, også tilgjengelig på følgende språk: SomaliTigrinjaTILKOBLINGTilkoblingHer får du en detaljert beskrivelse hvordan du får babyen til å ta optimalt tak på brystet.A detailed description of how t [...]
Les mer


Tilstoppede melkeganger

Ammestillinger ved tilstoppede melkeganger Ved tilstoppede melkeganger er det viktig å få tømt brystet skikkelig. Brystet blir mest effektivt tømt der hvor barnet har underkjeven. I denne stillingen ligger mor på siden med barnet motsatt vei. [...]
Les mer


Velkommen i Ammehjelpen

Velkommen i Ammehjelpen!Så flott at du vil bli ammehjelper! Det er et engasjement du kan være stolt av!fra vedtektene våre:.... medlemmer med egen ammeerfaring og grundig kunnskap om amming kan godkjennes som ammehjelpere. Ammehjelpere driver mo [...]
Les mer