Søk "Såre bryst"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:
Såre brystvorter - vedvarende

Det er vanlig å få såre brystknopper de første dagene etter fødselen. Det skyldes som oftest at ammestillingen eller sugetaket ikke er godt. Vedvarer sårheten mer enn noen dager uten at du blir bedre, kan det være flere årsaker til det: Infeksjoner, særegenheter i barnets munn eller på morens brystknopp, eller en kombinasjon av disse.
Les mer


Såre brystvorter

Det er normalt å føle ømhet i starten av ammeperioden, men normal ømhet skal gå over i løpet av de første 30 sekundene inn i ammingen. Vedvarer smerten, og blir litt verre for hver gang er noe galt, og det merker man gjerne i løpet av få timer eller dager. Og når det først oppstår synlige sår er det svært smertefullt å amme. I de fleste tilfellene skyldes sårheten ikke-optimalt sugetak. Sårheten forsvinner da så fort sugetaket er rettet opp. Forebygging er det aller viktigste tiltaket du kan gjøre. Oppstår sårhet etter at du har ammet i en måned eller lenger, bør du være oppmerksom på at det kan skyldes bakterier eller sopp.
Les mer


Albueskjell

Bruken av albueskjell mot såre brystknopper har grepet om seg. På de fleste barselavdelinger er de i bruk, og mødrene får dem med seg hjem. Det finnes imidlertid ingen faglig begrunnet kunnskap eller dokumentasjon på at de virker eller hvorfor de eventuelt gjør det.
Les mer


Tilbakelent amming / naturlig amming

I dag er det veldig vanlig å sitte oppreist og amme, men noen mødre sliter med såre brystvorter og synes ikke det er lett å få barnet til å ta tak. Noen sitter ukomfortabelt også, men det finnes en stilling som virkelig er verdt et forsøk! Stillingen bygger på barnets naturlige vei til brystet via de reflekser barnet er født med.
Les mer


Årsaker til tilstoppede melkeganger

Om du har fått tilstoppede melkeganger er det viktig at du kartlegger hvorfor du fikk det, slik at du unngår at det skjer igjen. I tillegg må du selvfølgelig sørge for god tømming av brystet, slik at symptomene forsvinner.
Les mer


Tvillingstilling

.Tvillingstilling er en fin ammestilling som gir godt tak på brystet, og som kan være grei å variere med, også for deg som ikke har tvillinger.
Les mer


Niplette

"Niplette"kan være et hjelpemiddel for deg med flate/innadvendte brystknopper. Niplette vil trekke brystknoppene litt mer utover, slik at de blir enklere å få tak i for babyen. Brukes under svangerskapet.
Les mer


Sugetak og å legge barnet til brystet

Det er av stor betydning at barnet har et godt tak på brystet. Det gjør at brystet blir godt melket og stimulerer melkeproduksjonen. Likedan forebygges såre brystknopper og tilstoppede melkeganger. Stort gap og riktig plassering av barnet til brystet er viktig, det er ofte bare små justeringer som skal til for å gjøre stor forskjell!
Les mer


Tungebånd stramt/kort

Stramt tungebånd er en medfødt tilstand som begrenser tungens bevegelighet. Hos noen kan det stramme tungebåndet føre til problemer med ammingen.
Les mer


Brystskjold

Brystskjold er myke silikonhetter, formet som en smokk, som settes over brystknoppen og det brune området rundt som kalles areola. De blir benyttet når barnet har vanskelig for å få bra tak, som for eksempel ved innadvendte brystknopper og hos for tidlig fødte barn. Ved såre brystknopper anbefales ikke brystskjold, da dette ikke løser problemet.
Les mer


Flate/innadvendte brystvorter

Flate eller delvis innadvendte brystknopper skaper ikke nødvendigvis problemer for ammingen, men ekte innadvendte brystknopper kan være en utfordring. Det finnes tips og triks som kan gjøre ammingen enklere for mor og barn.
Les mer


TREFF I UNDERSIDER

Såre bryst

Les mer


Velkommen i Ammehjelpen

Velkommen i Ammehjelpen!Så flott at du vil bli ammehjelper! Det er et engasjement du kan være stolt av!fra vedtektene våre:.... medlemmer med egen ammeerfaring og grundig kunnskap om amming kan godkjennes som ammehjelpere. Ammehjelpere driver mo [...]
Les mer