Søk "Nettbutikk"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:
Utstyr til mor

For å amme et barn trengs det ikke mye av utstyr; du trenger bare deg selv og barnet. Denne oversikten over ulike hjelpemidler gir deg en kort innføring i fordeler og ulemper ved disse. Listen nedenfor er ment som en oversikt, ikke en liste over det du må skaffe deg. Bruk sunn fornuft, og kjøp bare det du synes du trenger.
Les mer


Suger babyen dårlig? Amming av sugesvake barn

Friske, fullbårne barn kan være trøtte, sugesvake, eller begge deler. Barn som er født for tidlig eller er syke kan også streve. Det kan være utfordrende å være foreldre når barnet ikke suger tilfredsstillende, men med gode tiltak og tiden til hjelp, så pleier det å løse seg.
Les mer


Miljøgifter i morsmelk

Barn som får morsmelk er friskere enn barn som ikke får det, til tross for at morsmelk kan inneholde miljøgifter. Fordelene ved morsmelk veier opp for den mulige risikoen som miljøgifter representerer.
Les mer


Hjelpebryst

Hjelpebryst er et alternativ når mor ikke har nok melk og barnet trenger ekstra tillegg en periode, for eksempel ved adopsjon gjenopptagelse av nedlagt amming og i spesielle tilfeller til sugesvake barn. Når barnet suger, stimuleres mors bryst til økt produksjon samtidig som barnet får mat. Når mors melkeproduksjon øker, trappes mengden med morsmelkerstatning ned.
Les mer


Brystbetennelse - forebygging med SPC-flakes

SPC-flakes er opprinnelig et svensk produkt som nå er tilgjengelig i Norge og som kan virke forebyggende mot brystbetennelse (mastitt).
Les mer


TREFF I UNDERSIDER

Hjemmelaget hjelpebryst

Hjemmelaget hjelpebryst Ta en flaskesmokk og klipp et lite hull i tuppen på smokken. Vær forsiktig så det ikke blir for stort. Ta en ernæringssonde eller sugekateter, på ca. 50 cm’s lengde og ca. 2 millimeters tykkelse. Disse kan kjøpes på noe [...]
Les mer