Søk "Barnets helse"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:
Amming og faste under ramadan

Ifølge Islam kan ammende kvinner slippe å faste eller utsette fasten. Det beste for både deg selv og barnet ditt er at du har et jevnt inntak av næringsrik mat og drikke. Det frarådes derfor å faste mens du ammer, særlig om du fullammer. Om du likevel velger å faste, pass på å spise næringsrik mat når du kan, og slapp av så mye som mulig på dagtid.
Les mer


Morsmelkanalyser, når og hvorfor?

Det er ikke nødvendig å vurdere næringsinnholdet i morsmelk til friske barn. Men mange av de minste premature barna har et høyere behov for næring enn hva morsmelk alene kan tilby, og morsmelken må derfor berikes. I disse situasjonene kan det være behov for å analysere næringsinnholdet i morsmelken.
Les mer


Amming og tarmflora

Menneskekroppen har 10 ganger flere bakterier enn egne kroppsceller. Vår bakterieflora har stor betydning for vår helse.
Les mer


Morsmelkerstatning før 4 måneder

Det er som regel ikke nødvendig med noe annet enn morsmelk de første seks månedene. Dersom alle råd for å øke produksjonen er utprøvd, og du allikevel ikke har nok, får du tips om hvordan du gir tilleggskost her.
Les mer


Samsoving

I Norge viser studiene som er foretatt ingen klar sammenheng mellom samsoving og krybbedød. Dette forutsetter at verken mor eller far røyker/snuser, har drukket alkohol eller inntatt andre rusmidler eller sovemedisiner. Hvis du ikke samsover, anbefales det likevel å sove i samme rom som barnet.
Les mer