Artikler på "K"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:Keisersnitt

Det er ikke uvanlig at melken kan komme litt senere ved keisersnitt enn ved vaginal fødsel. Det kan skyldes at barnet ikke blir lagt til brystet med en gang etter operasjonen, at barnet er trett eller ikke legges til så hyppig de første døgnene.
Les mer


Klassisk vuggestilling (video)

En konkret beskrivelse i ord og bilder av klassisk vuggestilling. Description of the cradle hold.
Les mer


Kolikk og unormal spedbarnsgråt

En vanlig definisjon på kolikk er ”at et friskt barn gråter tre eller flere timer hver dag, minst tre ganger i uken i en periode på minst tre uker”. Kolikk gir seg nesten alltid ved tre måneders alder. Det kan være mange andre årsaker til spedbarnsgråt som ikke nødvendigvis kommer inn under kategorien kolikk, men som kan oppleves like slitsomt for foreldrene. Her får du noen tips til hva du kan gjøre om barnet ditt har kolikk eller av andre årsaker gråter mye mer enn det som oppfattes som normalt.
Les mer


Koppmating

Koppmating kan brukes hvis en skal gi utpumpet morsmelk eller morsmelkerstatning i de tilfellene hvor ammingen ikke er vell etablert. Dette er gunstig fordi barnet blir sugeforvirret av flaskesmokken.
Les mer


Koppmating (video)

Et nyfødt barn som trenger tilleggskost, kan med fordel koppmates. Før amming er etablert, kan flaske med smokk føre til sugeforvirring og at barnet avviser brystet.
Les mer


Kunstige søtstoffer og amming

Et helt vanlig forbruk av lettprodukter og andre produkter med kunstige søtstoffer vil ikke skade diebarnet. Små mengder sukralose, acesulfam K og sakkarin går over i brystmelk, men man vet ikke om det vil påvirke smakspreferanser eller tarmfloraen til barnet. Aspartam brytes ned raskt og finnes ikke brystmelk.
Les mer


Kveldsamming og urolige barn om kvelden

Mange nybakte foreldre er bekymret over at barnet er så urolig om kvelden. Denne perioden kan føles tøff​, og usikkerheten på om man har nok melk begynner å gjøre seg gjeldende. Den lille vil bare bæres, bysses eller ammes, og barnet virker kanskje ikke mett selv om det har ligget lenge ved brystet. Denne typen atferd er helt normal og riktig for nyfødte, og mange babyer kan ha urolige kvelder helt til de er 3-4 måneder gamle.
Les mer