Artikler på "H"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:Hjelpebryst

Hjelpebryst er et alternativ når mor ikke har nok melk og barnet trenger ekstra tillegg en periode, for eksempel ved adopsjon gjenopptagelse av nedlagt amming og i spesielle tilfeller til sugesvake barn. Når barnet suger, stimuleres mors bryst til økt produksjon samtidig som barnet får mat. Når mors melkeproduksjon øker, trappes mengden med morsmelkerstatning ned.
Les mer


Hjemmelaget hjelpebryst (video)

Her beskrives en annen tilmatningsmetode, du kan enkelt lage hjelpebrystet selv.
Les mer


Hjertesyke barn

Når det gjelder amming av barn med hjertefeil, er det viktig å ta hensyn til alvorlighetsgraden av hjertefeilen. Noen hjertebarn har få symptomer og lite, eller ingen problemer med ammingen i det hele tatt. Mens de sykeste, som er preget av sin hjertefeil, orker bare delvis å spise selv, eller ikke i det hele tatt. For barn uten særlige symptomer på hjertefeil vil sannsynligvis ammingen ikke by på problemer.
Les mer


Hofteleddsdysplasi

Det kan være en utfordring for mor å finne gode ammestillinger hvis barnet har hofteleddsdysplasi og må ligge i Frejkas pute. En del foreldre opplever at det nyfødte barnet deres har hofteleddsdysplasi.
Les mer


Hva kan du spise?

For at du skal ha en god melkeproduksjon trenger du å ha et normalt, variert kosthold – på samme måte som når du ikke ammer.
Les mer


Hvit prikk på brystknoppen (melkeblemme)

Fra tid til annen kan det skje at man kommer en hvit eller gulhvit prikk på brystknoppen som ikke forsvinner. Noen føler at brystknoppen er øm, og at det etter hvert føles mer og mer ubehagelig å amme, andre føler ingen smerte. Det kan være flere årsaker til denne hvite prikken.
Les mer


Hvite brystknopper - Raynauds fenomen

Hos enkelte kvinner vil amming - eller berøring av brystknoppene - føre til at brystknoppene blir hvite. I forbindelse med dette vil mange kjenne en brennende smerte i brystknoppene, og smertene kan også gå oppover i brystet. Dette kan ha flere årsaker.
Les mer


Håndmelking

Mange kvinner foretrekker å håndmelke framfor å pumpe. Teknikken er lett å lære, og øvelse gjør mester. Håndmelking er dessuten en enkel metode hvis du skal avlaste bryster som er blitt for fulle eller hvis du bare vil gjøre brystene litt bløtere så barnet kan få ordentlig tak.
Les mer


Håndmelking (video)

Det kan av og til være kjekt å kunne få ut melk uten å være avhengig av en pumpe. Her beskrives håndmelkingsteknikken.
Les mer


Hårfarging, oppussing, tatoveringer

Kan jeg farge håret, pusse opp eller ta tatovering når jeg ammer?
Les mer


Hårtap og amming

Noen kvinner opplever å miste mye hår etter fødselen, og frykter at dette skyldes amming. Det gjør det ikke. Hårtap etter fødselen skyldes hormonforandringer og vil inntreffe helt uavhengig ammingen.
Les mer