Morsmelk som øyedråper

Tilbake

Har barnet ditt litt gult puss på øyet uten at babyen er rød på selve øyeeplet kan barnet ha tette tårekanaler. Det er ikke uvanlig. Mange babyer er født med trange tårekanaler og veldig ofte trengs det ingen annen behandling enn å dryppe øyet ofte. Mange lurer på om de da kan bruke morsmelk.

Kilder:


Kilde:


https://oslo-universitetssykehus.no/seksjon/Nasjonal-kompetansetjeneste-for-amming/Documents/2016-10-28%20morsmelk-oyedråper.pdf

morsmelk som øyedråper 

Morsmelken inneholder antistoffer, blant annet igA som spesielt beskytter slimhinner- som for eksempel øyets bindehinne. Morsmelk er både antibakterielt og betennelsesdempende, og det anbefales av øyeleger i Norge å vaske med morsmelk.

Slik gjør du det:

  • Drypp dråpene i barnets øye når det ligger. Når barnet blunker fordeles melken rundt øyet. Drypp ved hver amming.
  • Man kan også dryppe morsmelk på et kompress og tørke bort puss med denne. Tørk fra ytterste øyekrok og inn mot neseroten.
  • Bruk ikke morsmelk som øyedråper dersom mor har brystbetennelse eller har påvist sykdomsfremkallende bakterier i melken før infeksjonen er behandlet.
  • Dersom morsmelk ikke er aktuelt å bruke drypper man øynene med fysiologisk saltvann (fåes på apotek).

Dersom det forverres, blir mer puss som er gul/grønt og øyet blir rødt - ta kontakt med lege.


Kilde:

https://oslo-universitetssykehus.no/seksjon/Nasjonal-kompetansetjeneste-for-amming/Documents/2016-10-28%20morsmelk-oyedråper.pdf