Niplette

Tilbake

Tags: såre bryst

"Niplette"kan være et hjelpemiddel for deg med flate/innadvendte brystknopper. Niplette vil trekke brystknoppene litt mer utover, slik at de blir enklere å få tak i for babyen. Brukes under svangerskapet.

Kilder:
nipletteNiplette er en slags liten kopp som settes på brysknoppen og lager vakuum, slik at brystknoppen over tid dras utover, men dette må brukes i graviditeten. Når det er kommet melk i brystene fører det til at de sklir av. Fåes kjøpt på apoteket.

Når kan en bruke Niplette?

Dette er det litt delte meninger om. Noen mener man ikke bør bruke dem før slutten av graviditeten, andre mener man kan bruke dem hele tiden. Produsenten som lager Niplette sier man kan bruke dem hele tiden, og da spesielt i starten av svangerskapet.

Når bør en ikke bruke Niplette?

Det du bør følge med på når du bruker Nilpette, er hvordan kroppen reagerer når du bruker dem. Noen kan få lette sammentrekninger i livmoren når de bruker Niplette, siden berøring/manipulasjon av brystknoppen kan utløse hormonet oxytocin, som er det samme hormonet som gir kynnere og rier.

Kynnere i svangerskapet er ikke farlige, og det gjør ingenting om du kjenner litt kynnere når du bruker Nipletten, men du må ikke ha vonde sammentrekninger eller regelmessige sammentrekninger.

Har du tidligere abortert etter uke 16 eller født prematurt bør du ikke bruke Niplette før etter 36. uker. Start med å ha dem på noen minutter hver dag, og øk så lengden du har dem på.